Nodurile Lunare |
![]() ![]() |
Nodurile Lunare |
Dec 16 2009, 02:16 AM
|
|
![]() Astroforumist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 794 Joined: 20-February 08 From: Norvegia Member No.: 14.084 |
am tot incercat sa gasesc informatii despre conjunctia nod sud - lilith si ce am aflat e ca ar indica un fel de blocaj in evolutie, care depinde de casa si semnul in care are loc conjuctia. daca ea are loc in casa 8-a in fecioara inseamna ca indica probleme legate de sexualitate? persoana se foloseste de seductie nu intr-un sens tocmai ok pentru a-si indeplini scopurile? ceva gen dalila? Conjunctia Lilith-Soare arata ca ceva nu a mers tocmai bine in viata precedenta.Lilith blocheaza intr-un fel misiunea din viata asta, pt ca e in opozitie cu NN.In c8 poate ridica sexualitatea pe culmi inalte, sacralizand-o, dar poate sa o si nege,persoana devenind dezinteresata de sex.Depinde de alte aspecte. -------------------- Ceea ce este nu pare, ceea ce pare nu este! (Tao Te King)
|
|
|
|
Jan 5 2010, 12:46 PM
|
|
![]() Astroforumist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 217 Joined: 6-August 07 Member No.: 8.643 |
eu nu am nodul nord retrograd. ce puteti sa imi ziceti despre asta?
NN - in Rac - casa a IX-a - direct -------------------- ![]() Tengo una manana constante y una acuarela esperando verte pintado de azul.. |
|
|
|
Jan 6 2010, 09:16 PM
|
|
![]() Astroforumist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 438 Joined: 30-July 06 From: Alba Iulia Member No.: 3.878 |
Dan, in primul rand La Multi Ani, caci multicel timp a trecut de cand nu am mai accesat astroforum. Deh, alte prioritati!
In al doilea rand, da-mi voie sa-mi spun parerea cu privire la Nodurile Lunare. Nu cred ca este corecta asocierea NS cu karma negativa si a NN cu karma poziva. Dar e interesant punctul tau de vedere, iar eu o sa urmaresc ceea ce spui. Din toate studiile mele legate de aceste doua aspecte duc la o alta viziune si anume NS ca fiind asociata cu karma, trecutul si tot ceea ce am facut inainte si NN cu dharma, adica ceea ce ar trebui implinit in prezent! Intr-adevar, asa cum ai spus noi avem o inclinatie catre a merge pe directia NS, tocmai pentru ca fiind ceva ce stim foarte bine, avem tendinta sa mergem pe aceeasi cale, sa facem lucrurile pe care le cunoastem cel mai bine. Ori NN tocmai asta ne cere, sa renuntam la trecut, la ceea ce stim sa facem si sa abordam tocmai lectia opus complementara NS. Din observarea mea practica a celor pe care ii cunosc, si la mine, de asemenea, am sesizat ca in momentul in care acceptam lectia NN, in prima faza avem tendinta sa exageram, asta si in functie de aspectele facute de Nodurile lunare cu alte planete. De exemplu, un NN in Berbec, datorita faptului ca in trecut [vietile anterioare] a tinut cont de ceilalti, de parerea celorlalti, fiind mereu o persoana care a sustinut pe celalalt[partener] in aceasta viata va da dovada de mult egoism si incapatanare in prima faza a asumarii NN. Si ii va fi foarte greu sa realizeze o relatie de cuplu armonioasa, fie dand dovada de egoism si profitand de bunatatea celuilalt, fie va intalni persoane care vor profita de bunatatea lui. Pana nu va accepta armonios lectia Berbecului, fara sa se mai bazeze pe celalalt cu absolut nimic si va merge de unul singur, pe drumul sau, nu va reusi o relatie normala de cuplu. Cand va fi invatat lectia Berbecului, de curaj, aventura si de incredere in sine insusi, atunci, abia atunci NS poate fi implinit in mod armonios, adica poate trai o relatie de cuplu armonioasa. Si tot asa cu fiecare axa astrologica. Pentru studiul profund al Nodurilor Lunare, recomand cu caldura cartea Rodicai Purniche. Este extrem de elaborata si extrem de bine explicata. Cu drag, Dakini Haideti sa analizam o alta perspectiva a axei NN-NS... Un mic exercitiu de imaginatie.... vizualizati NN-NS ca si cum ar fi un tub care contine doua compartimente egale ca si volum. Pe scurt ar fi vorba de un tub impartit in doua de la mijloc. Fiecare sectiune contine un fluid energetic denumit karma...sectiunea de jos (NS) contine karma 'negativa' iar sectiunea de sus (NN) karma 'pozitiva'. Fiecare dintre noi ne nastem cu un astfel de tub energetic...si el este localizat in interiorul nostru de-a lungul coloanei vertebrale, din crestet pana in sezut ( axa chakrelor, sarpele kundalini etc). [.....] Ar mai fi multe de spus aici....am vrut doar sa va prezinta viziunea mea legata de NN-NS....cea de acum...maine nu se stie ce voi simti si crede Toate cele bune, Dan -------------------- "Tot ce-a fost, ori ce-o sa fie/ In PREZENT, le-avem pe toate"
|
|
|
|
Jan 7 2010, 09:45 AM
|
|
![]() Astroforumist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 1.647 Joined: 22-December 04 From: Miazanoapte Member No.: 160 |
Din observarea mea practica a celor pe care ii cunosc, si la mine, de asemenea, am sesizat ca in momentul in care acceptam lectia NN, in prima faza avem tendinta sa exageram, asta si in functie de aspectele facute de Nodurile lunare cu alte planete. Este ceea ce am bagat si eu de seama. Totodata este demn de mentionat ca atata timp cat nu exista o balansare a energiilor celor doua puncte, va exista mereu tendinta de pendulare dintr-o parte in alta, pe principiul ori...-ori... Inca nu cunosc pe nimeni despre care sa se poata spune ca paseste cu rabdare si intelepciune pe drumul dintre NS si NN. -------------------- ![]() "The sorcerers who reared me told me that it doesn't matter what one may say as long as one has the power to say it." |
|
|
|
Jan 19 2010, 04:24 PM
|
|
![]() Astroforumist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 217 Joined: 6-August 07 Member No.: 8.643 |
mie nu imi zice nimeni nimic?
-------------------- ![]() Tengo una manana constante y una acuarela esperando verte pintado de azul.. |
|
|
|
Feb 13 2010, 05:30 PM
|
|
![]() Astroforumist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 61 Joined: 21-February 09 Member No.: 24.998 |
Am constatat ca anumite persoane cu NS in 12 sunt victime perfecte, probabil ca au fost victime in alte existente si acum in loc sa mearga pe NN raman blocate pe NS; cred ca la aceste persoane exista intr-o forma sau alta un dezechilibru intre altruism si egoism, sa nu ma intelegeti gresit dar e bine ca uneori sa fii putin egoist si sa te gandesti doar la propria persoana si sa-i mai slabesti putin pe cei din jur de faptul ca le porti vesnic de grija...... In ultima vreme tot mai des primesc raspunsuri la intrebarile mele inainte sa apuc sa le formulez concret, inainte sa incep efectiv sa caut raspunsuri. Ma mir cum de nu am dat peste topicul asta mai demult, pentru ca subiectul ma preocupa destul de tare. Nu am reusit sa inteleg pe deplin ce inseamna nodurile mele lunare in case. Am NN in taur in casa VI. Am cateva fobii puternice, am avut mai multe chiar insa pe unele le-am depasit, ceea ce sper sa se intample treptat cu toate. Stau destul de prost cu increderea in sine si deseori caut confirmari din partea altora inainte de a face un lucru, ca si cum nu m-as putea baza pe propria-mi judecata. Legat de izolare, uneori am mare nevoie de singuratate, sa imi pot auzi dialogul interior (am si mercur in XII ) de asemenea sunt destul de secretoasa cu lucrurile care mi se par mie personale, nu multa lume stie ce ma preocupa. Cu toate astea sunt si foarte sociabila si in aceeasi masura in care caut izolarea, caut si compania celorlalti. Legat de postul citat mai sus, am remarcat si la mine tendinta de a ma gandi la altii inainte sa ma gandesc la mine. Uneori inaintea unei decizii importante ma gandesc in primul rand cum ii va afecta pe cei din jur ce vreau sa fac, si abia apoi ma gandesc ce imi doresc eu. In general sfarsesc prin a face ceea ce vreau eu, egoismul triumfa - si poate parea ciudat insa cred ca asa ar si trebui sa fie. Later edit: am vazut ca s-a discutat mult legat de NN in casa VI, despre a fi in ajutorul celorlalti. Meseria pentru care ma pregatesc eu este cea de psiholog, deci se potriveste pe undeva. In plus mereu am simtit nevoia sa fiu punctul de sprijin al altora atunci cand pot, atata doar ca uneori nevoile celorlalti ma coplesesc atunci cand am si probleme proprii de rezolvat. Cand sunt tensionata si preocupata de ceva nu mai reusesc sa fiu sprijin moral pentru altcineva -------------------- Cele doua mari aripi care il inalta pe om sunt gandirea si iubirea
![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Lo-Fi Version | Time is now: 9th September 2010 - 06:25 PM |