IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Curs astrologie Bucuresti

Reply to this topicStart new topic
Revolutia Lunara
Plutonic
post Jan 23 2010, 11:06 PM
Post #1

Astroforumist

Group: Members
Member No.: 40.731

Din cate am vazut pe forum nu apare niciunde o discutie despre Revolutia Lunara (daca este si eu nu am fost atenta imi cer scuze) si m-am gandit sa postez cateva informatii despre RL pt ca este o metoda foarte buna de predicitie care poate fi utilizata impreuna cu RS. Pe an sunt in total 13 RL, o RL descrie atmosfera emotionala a persoanei in luna respectiva dar este si o metoda de a prezice evenimente importante. Pe scurt:
- RL trebuie intotdeauna utilizata impreuna cu RS, RS avand importanta mai mare iar RL ca si metoda secundara;
- Ascendentul din RL este important deoarece va colora starea emotionala a persoanei in luna respectiva. De ex daca Asc este in Berbec persoana poate deveni mai indrazneata, intreprinzatoare in luna respectiva, daca Asc este in Sagetator persoana devine mai aventuroasa samd;
- Luna va fi mereu in pozitia in care este in astrograma natala insa pozitia ei in casa va arata evenimentele majore ale lunii sau ce il preocupa pe subiect cel mai mult in luna respectiva;
- Atunci cand Asc din RL este in conjunctie cu Asc din RS (orb 10 grade) iar cuspida caselor sunt aproape toate in aceleasi grade in care sunt si in RS, luna aceea va fi cea mai importanta a anului in care evenimente majore se vor petrece in viata personei si in care potentialul aratat in RS se materializeaza;
- Casa natala in care pica Asc din RL arata casa in domeniul careia persoana isi va concentra atentia in luna care vine, casa din RL in care pica Asc natal arata realizarea pe care o poate avea o persoana de pe urma evenimentelor din RL. In principiu ce se aplica in interpretarea Revolutiei Solare se poate aplica si in Revolutia Lunara dar avand in vedere ca Luna este actorul principal si nu Soarele iar ca aceasta astrograma este valabila doar o luna (By the way interpretarile date de Capricorbus in leg cu RS sunt f bune si pot fi utilizate si in RL);
- Conjunctia Soare-Luna arata un eveniment foarte important care se petrece in legatura cu casa in care are loc conjunctia, arata un nou inceput in legatura cu casa in care pica conjunctia. Opozitia Soare-Luna arata implinirea/culminarea unor evenimente in leg cu casele in care pica opozitia.
- Pozitia planetelor in case este foarte importanta si pot da informatii foarte bune in leg cu domeniile caselor respective;
- Planeta care este in conjunctie cu Asc din RL capata o importanta deosebita si va domina restul astrogramei;
- RL trebuie studiata in comparatie cu astrograma natala, conjunctia planetelor natale cu axele din RL si vice-versa dau informatii in leg cu axele cu care sunt in conj (opozitia este iarasi importanta). De ex, Saturn natal in conjunctie cu Asc din RL va indica o luna in care persoana va aea de infruntat unele obstacole, piedici, intarzieri in materializarea obiectivelor. Acelasi lucru este valabil si pt conjunctia planetelor natale cu cele din RL si vice-versa;
- Aspectele pe care le face Luna cu planetele din RL indica starea emotionala a persoanei in luna respectiva. De ex, Luna in opozitie cu Marte indica tensiune, frustrari, emotii care cu greu sunt tinute sub control, de cele mai multe ori evenimente suparatoare;
- Daca o planeta din astrograma natala este in conjunctie cu Asc/MC din RL iar daca aceiasi planeta din RL este in conjunctie cu Asc/MC din astrograma natala, planeta aceea capata o semnificatie extrem de importanta si arata evenimente majore care se petrec. De ex, daca este Uranus poate indica o luna in care persoana va schimba foarte multe in leg cu viata sa, schimbarile fiind de multe ori bruste.

Doua carti care sunt foarte bune pt informatii mai multe in leg cu RL: Identifying Planetary Triggers de Celeste Teal (contine info despre aproape toate revolutiile, tranzite, progresii si exemple) si Lunar Returns de John Townley.
Go to the top of the page

+Quote Post
adina cristina
post Jan 24 2010, 09:16 AM
Post #2

Astroforumist

Member No.: 16.589

Multumim.

--------------------
"And in the end, the love you take is equal to the love you make" The Beatles

+Quote Post
Arcangelo
post Jan 24 2010, 10:58 AM
Post #3

Astroforumist

From: Brasov
Member No.: 11.660

Multumesc,Plutonic.
Desi am citit multe carti de astrologie,nu am gasit nicaieri informatiile pe care le-ai dat tu,asa ca am ignorat revolutiile lunare pana acum...
Explici foarte bine,si nu pot decat sa-ti dau cele 5 stelutze ,desi as vrea mai mult.Bravo! happy.gif

--------------------
Normalitatea e cea mai raspandita boala psihica.

+Quote Post
astroforum
post Jan 24 2010, 05:48 PM
Post #4

Astroforumist

Group: Root Admin
From: Bucuresti
Member No.: 2

Buna Plutonic,

Binevenit topicul creat de tine! Pe forum s-a mai discutat de RL dar nu a avut un topic special.

Revolutia lunara este intr-adevat un instrument foarte puternic. Eu o folosesc de fiecare data in cadrul consultatiilor.

Totusi analiza ei in relatie cu RS sau harta natala este destul de dificil de realizat si ne poate induce in erori de evaluare a importantei unor evenimente. RL indica lucrurile obisnuite, cotidiene si nu indica daca un eveniment are o importanta mare sau mai mica. Aici trebuie sa ne uitam la tranzite, progresii, revolutii etc. Revolutia Lunara ne arata unde exact se intampla lucrurile si mai ales cum se vor desfasura.

Eu folosesc RL independent de RS si functioneaza f bine. Singura legatura cu harta natala este sa ma uit la AS din RL - dar nu de fiecare data. Bineinteles dupa ce m-am uitat inainte la tranzite si progresii.

Revolutia Lunara indica intr-un mod foarte bun momentele propice pentru a face sau a nu face anumite lucruri. Astfel iti poti planifica anumite activitati pentru a avea o sansa de reusita mai mare.

Aspectele din RL nu merita o atentie foarte mare decat ca daca ne uitam la planete ca si guvernatori de case. De exemplu o cuadratura Luna Satun sau cu Pluto o poti avea multe revolutii lunare la rand.

Pentru a obtine rezultate exacte Revolutia Lunara ar trebui interpretata mai mult in forma astrologiei orare decat cea natale/psihologice.

"Lunar Returns de John Townley" -slaba cartea. Nu merita banii. Mult blah,blah si putine elemente tehnice de interpretare.

Dan

--------------------

+Quote Post
Plutonic
post Jan 25 2010, 04:59 PM
Post #5

Astroforumist

QUOTE (astroforum @ Jan 24 2010, 05:48 PM) *
Buna Plutonic,

Binevenit topicul creat de tine! Pe forum s-a mai discutat de RL dar nu a avut un topic special.

Revolutia lunara este intr-adevat un instrument foarte puternic. Eu o folosesc de fiecare data in cadrul consultatiilor.

Totusi analiza ei in relatie cu RS sau harta natala este destul de dificil de realizat si ne poate induce in erori de evaluare a importantei unor evenimente. RL indica lucrurile obisnuite, cotidiene si nu indica daca un eveniment are o importanta mare sau mai mica. Aici trebuie sa ne uitam la tranzite, progresii, revolutii etc. Revolutia Lunara ne arata unde exact se intampla lucrurile si mai ales cum se vor desfasura.

Eu folosesc RL independent de RS si functioneaza f bine. Singura legatura cu harta natala este sa ma uit la AS din RL - dar nu de fiecare data. Bineinteles dupa ce m-am uitat inainte la tranzite si progresii.

Revolutia Lunara indica intr-un mod foarte bun momentele propice pentru a face sau a nu face anumite lucruri. Astfel iti poti planifica anumite activitati pentru a avea o sansa de reusita mai mare.

Aspectele din RL nu merita o atentie foarte mare decat ca daca ne uitam la planete ca si guvernatori de case. De exemplu o cuadratura Luna Satun sau cu Pluto o poti avea multe revolutii lunare la rand.

Pentru a obtine rezultate exacte Revolutia Lunara ar trebui interpretata mai mult in forma astrologiei orare decat cea natale/psihologice.

"Lunar Returns de John Townley" -slaba cartea. Nu merita banii. Mult blah,blah si putine elemente tehnice de interpretare.

Dan

Da, de acord ca este destul de greu de folosit RL impreuna cu RS, totusi dupa ce tehnica de interpretare a ambelor este destul de bine stapanita eu zic ca merita. Am observat intotdeauna atunci cand axele din RL si cuspidele caselor sunt la aproximativ aceleasi grade ca si in RS, luna aceea este plina de evenimente si multe lucruri care apar in RS se indeplinesc de fapt in luna aceea sau sunt la apogeu. Desigur, nu intotdeauna se intampla ca RL sa se suprapuna cu RS dar cand se intampla e semnificativ.
Ai dreptate in privinta aspectelor din RL, mai importante fiind planetele in case, exceptie facand aspectele Luna-Soare - conjunctia si opozitia sunt f importante si aspectele intre guvernantii caselor cum ai zis. Acum nu stiu poate tu practici tehnicile astea de mai multa vreme si ai avut ocazia sa observi mai multe.
Chestia cu interpretarea RL in forma astrologiei orare nu am incercat-o pana acum. O sa incerc sa vad ce obtin smile.gif.
John Townley nu stiu de ce toate cartile lui sunt destul de slabute, inclusiv cartea referitoare la astrogramele compuse, pt ca pe astrococktail.com are niste articole care m-au lasat praf mai ales cele legate de armonice. Nu inteleg cum un astrolog cu o tehnica atat de avansata poate sa scrie asemenea carti...poate ca au fost scrise cu scop comercial.

+Quote Post
Plutonic
post Jan 25 2010, 05:36 PM
Post #6

Astroforumist

@astroforum:
stii cumva care are prioritate mai mare guvernatorul casei sau significatorul traditional. de ex, in dragoste guvernatorul casei 5 sau Venus sau ambele combinate? ma refer ca si aspecte.

+Quote Post
Luana
post Jan 25 2010, 05:49 PM
Post #7

O fata

From: Casa a XII-a
Member No.: 185

QUOTE (Plutonic @ Jan 23 2010, 11:06 PM) *
Doua carti care sunt foarte bune pt informatii mai multe in leg cu RL: Identifying Planetary Triggers de Celeste Teal (contine info despre aproape toate revolutiile, tranzite, progresii si exemple) si Lunar Returns de John Townley.

QUOTE (Plutonic @ Jan 25 2010, 04:59 PM) *
John Townley nu stiu de ce toate cartile lui sunt destul de slabute, inclusiv cartea referitoare la astrogramele compuse, pt ca pe astrococktail.com are niste articole care m-au lasat praf mai ales cele legate de armonice. Nu inteleg cum un astrolog cu o tehnica atat de avansata poate sa scrie asemenea carti...poate ca au fost scrise cu scop comercial.

Pai..hotaraste-te. laugh.gif

--------------------
Out of the ordinary, out of this world

Make Up Artist

+Quote Post
Plutonic
post Jan 25 2010, 06:07 PM
Post #8

Astroforumist

QUOTE (Luana @ Jan 25 2010, 05:49 PM) *
Pai..hotaraste-te. laugh.gif

Lunar Returns ramane o carte de baza pt incepatori sau cei care vor sa-si face o idee despre ce ar insemna o RL. Desigur dupa ce esti familiarizata si vrei sa ai parte de ceva mai serios si o tehnica mai buna Lunar Returns o sa ti se para banala. Gandeste-te ca si cum ai vrea sa inveti astrologia si esti un incepator o carte simpluta ti se pare grozava iar dupa ce ai trecut la alt nivel ti se va parea ca nu mai e mare lucru.
ma rog..nu stiu daca am reusit sa ma fac inteleasa.

+Quote Post
Luana
post Jan 25 2010, 06:40 PM
Post #9

O fata

From: Casa a XII-a
Member No.: 185

pai cand ajungi la revolutii lunare, deja nu prea mai esti incepator..

--------------------
Out of the ordinary, out of this world

Make Up Artist

+Quote Post
astroforum
post Jan 26 2010, 10:46 AM
Post #10

Astroforumist

QUOTE (Plutonic @ Jan 25 2010, 05:36 PM) *
@astroforum:
stii cumva care are prioritate mai mare guvernatorul casei sau significatorul traditional. de ex, in dragoste guvernatorul casei 5 sau Venus sau ambele combinate? ma refer ca si aspecte.

Depinde. Ele indica lucruri diferite. Venus indica modul de manifestare a sentimentelor iar prin tranzite se poate activa aceast sector. Casa 5 indica modul exact de manifestare a planului sentimental. Cu alte cuvinte daca vrei sa stii daca o 'iubire' dureaza mai relevant ar fi guvernatorul casei 5.

--------------------

+Quote Post
Arcangelo
post Jan 26 2010, 07:11 PM
Post #11

Astroforumist

S-ar putea studia si o revolutie venusiana,pentru un timp mai lung?

--------------------

+Quote Post
Kachina
post Jan 26 2010, 09:06 PM
Post #12

Astroforumist

From: Norvegia
Member No.: 14.084

Identifying planetary triggers

--------------------
Ceea ce este nu pare, ceea ce pare nu este! (Tao Te King)

+Quote Post
astroforum
post Jan 27 2010, 09:32 AM
Post #13

Astroforumist

QUOTE (Arcangelo @ Jan 26 2010, 07:11 PM) *

Da. Dar nu prea am folosit-o si de aceea mi-e greu sa-ti spun daca si cum functioneaza.

--------------------

+Quote Post
astroforum
post Jan 27 2010, 09:35 AM
Post #14

Astroforumist

Un alt elemente important atunci cand analizezi o RL: incadrarea respectivei luni.
Adica trebuie sa urmarim si RL anterioara si cea viitoare.
Deseori se intampla ca un eveniment sa se desfasoare in 2 sau 3 RL. De exemplu atunci cand iti schimbi locul de munca e posibil ca intr-o RL sa ai parte de interviuri (si aici am gasit casa 3 f activa) iar in RL urmatoare sa faci schimbarea.

Alt sfat: atunci cand exista planete in casa 12 inseamna ca exista o legatura directa dintre ev. din aceea luna si perioadele anterioare. O anumita continuitate se produce in acel moment.

--------------------

+Quote Post
Plutonic
post Jan 31 2010, 09:56 PM
Post #15

Astroforumist

QUOTE (Arcangelo @ Jan 26 2010, 07:11 PM) *

Sigur ca se poate studia si revolutia venusiana care este chiar f importanta in predictiile ce tin de dragoste, finante, evenimente sociale (tot ce tine de Venus). In principiu revolutiile au la baza aceleasi principii de interpretare doar ca unele sunt f scurte cum sunt cele Lunare si care trebuie folosite intotdeauna impreuna cu RS si tranzitele, progresii. Mi se pare ca exista si un topic in leg cu revolutia venusiana..

+Quote Post
Arcangelo
post Mar 19 2010, 02:20 AM
Post #16

Astroforumist

Tocmai m-am uitat peste revolutia lunara de luna asta,si ascendentul rev. L. pica peste MC -ul anul,din casa a 6-a natala.E luna in care am fost "disponibilizat".
Anuntul de preaviz,l-am primit in revolutia lunara care avea ascendentul peste FC-ul natal.
Informatiile postate de catre Plutonic sunt deci verificate pe pielea mea...
In iunie-iulie se indeplinesc aspectele enuntate de catre Plutonic,pe care o citez:
QUOTE (Plutonic @ Jan 23 2010, 11:06 PM) *
- Planeta care este in conjunctie cu Asc din RL capata o importanta deosebita si va domina restul astrogramei;

- Daca o planeta din astrograma natala este in conjunctie cu Asc/MC din RL iar daca aceiasi planeta din RL este in conjunctie cu Asc/MC din astrograma natala, planeta aceea capata o semnificatie extrem de importanta si arata evenimente majore care se petrec. De ex, daca este Uranus poate indica o luna in care persoana va schimba foarte multe in leg cu viata sa, schimbarile fiind de multe ori bruste.

Ascendentul din lunara,este strans conjunct cu pluton -care in felul asta domina harta,conjunct cu soarele natal,iar soarele din lunara e si el conjunct cu ascendentul anual.
Ca si cum nu ar fi suficient,ascendentul din lunara,este conjunct cu cel din anual,ambele in casa a 8-a.
Intreaga harta,e foarte incarcata de aspecte negative...
Greu de crezut ca nu voi murii in acea perioada...

--------------------

+Quote Post
Arcangelo
post Jul 27 2010, 02:41 PM
Post #17

Astroforumist

Nu am murit la acea revolutie lunara.Am trecut prin niste transformari,adevarat,totusi probabil ca tocmai din pricina acelor transformari,nu am murit...
Pentru ca mi-am dezvoltat o atitudine mai optimista atunci.
tocmai mi se va termina o revolutie lunara in care luna a fost in casa a 9-a si ascendentul pe cuspida casei a 3-a a natalei iar mercur rasare pe ascendentul R. lunare.
Pe parcursul revolutiei asteia m-am preocupat intens de forta gandirii pozitive,filozofie si religie si chiar de comunicare.(am si scris ceva)
Acum,voi avea o revolutie lunara cu luna in casa a 5-a (yummy) si soarele in leu,in apropierea MC;in plus,ascendentul r.lunare e suparapus peste uranusul natal,din casa a 6-a(dupa placidus,sau a 5-a dupa koch).Urmeaza sa merg la fostul loc de munca pentru practica la un curs,si sa dau examenul de absolvire la acelasi curs de pregatire profesionala in luna asta -asa ca pozitia asta deja se anunta ca foarte sugestiva.
Voi va analizati r. lunare? -merita,de-aia am si postat textul asta,ca sa va conving sa le bagati in seama.

--------------------

+Quote Post
adina cristina
post Jul 27 2010, 03:19 PM
Post #18

Astroforumist

Member No.: 16.589

QUOTE (Arcangelo @ Jul 27 2010, 03:41 PM) *
Voi va analizati r. lunare? -merita,de-aia am si postat textul asta,ca sa va conving sa le bagati in seama.

Eu mi-am analizat-o de cateva ori, pana cand am vazut ca de fapt nimic din ce se prefigura pe harta nu rezona cu realitatea...., deci am renuntat.

--------------------
"And in the end, the love you take is equal to the love you make" The Beatles

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Lo-Fi Version Time is now: 7th September 2010 - 03:48 AM

Ascella - Cabinet astrologie- Horoscop lunar- Compatibilitati- Living Astrology Blog- Cabinete astrologie - MyGuide - Director websiteruri - Horoscop Horoscop