Blocaj Emotional, sentimente materne |
![]() ![]() |
Blocaj Emotional, sentimente materne |
Jun 21 2010, 05:19 PM
|
|
|
Astroforumist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 30 Joined: 4-October 05 Member No.: 435 |
Am avut o relatie extrem de proasta cu mama mea, acum o tolerez in viata mea. Sunt mama a doua fetite si mi-am jurat ca nu voi face aceleasi greseli. Acolo unde rational pot controla situatiile ma descurc bine, am principii sanatoase cred eu, le datorez copiilor din start respectul meu si incerc sa cladesc relatia cu ei pe baza acestui respect. Insa din punct de vedere emotional am dese momente cand simt ca a fost o greseala sa fac copii. Sunt o fire rece, detasata. Plansul copiilor nu imi trezeste nici un sentiment de compasiune, doar acela al datoriei mele de a-i ajuta sa treaca peste iar atunci cand nu reusesc ma frustrez si in cele din urma ma enervez. Fetita cea mica are doar doua saptamani, cu ea am deja metodele mele, cum am avut si cu cea mare. Stiu ce trebuie sa fac sa o linistesc, am niste ritualuri foarte tehnice, de genul 5 minute o tin pe umar, 3 minute o plimb prin casa intr-un sens, apoi in altul, etc etc (sunt niste exemple aiurea)...cert este ca nu pun nici o emotie, nu ii vorbesc, nu ii cant, nu o mangai (asta doar atunci cand plange, in rest nu am acest blocaj). Cu fetita cea mare am intrat insa intr-un cerc vicios si simt ca pe zi ce trece relatia dintre noi se altereaza iremediabil. Are momente cand plange si nu spune de ce, sau nu se intelege ce spune, reactiile mele sunt aiurea, in cel mai fericit caz o ignor, alteori ii vorbesc dur, o trimit din camera si din pacate si spre rusinea mea de cateva ori am si lovit-o. Va spun sincer ca daca m-ar injura nu mi-as pierde deloc calmul, nici nu cred ca m-as supara, face tot soiul de nazbatii si niciodata nu m-am suparat...ei bine cand plange (se smiorcaie) ajungem uneori in niste situatii tare tampite. Momentele acestea au devenit din ce in ce mai dese, era normal odata cu aparitia surorii mai mici. Reactiile mele din ce in ce mai tampite. Si cel mai grav este ca in afara acestor momente am ajuns sa ma fortez sa ii zambesc, nu reusesc sa trec peste ele. Ea pare a trece repede de la o stare la alta, eu insa raman marcata. Ma simt mai rea ca maica-mea, cred sincer ca nu sunt facuta sa fiu mama. Din punct de vedere astrologic fetita cea mare are o casa a 4-a incarcata de un stellium in opozitie cu marte. Am rugamintea sa aruncati un ochi pe astrograma mea si a fetitelor...poate se vede ceva acolo, poate aveti un sfat sau o incurajare pentru mine.
Attached File(s)
lorelai.gif ( 53.66K )
Number of downloads: 27
lori.gif ( 56.15K )
Number of downloads: 23
sonia.gif ( 57.98K )
Number of downloads: 20 |
|
|
|
Jun 24 2010, 08:55 AM
|
|
![]() Astroforumist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 66 Joined: 21-April 10 Member No.: 50.250 |
doar ai grija de ele. daca nu ai chef sa zambesti nu trebuie. le analizezi, vezi care le sunt problemele si le ajuti. probabil ca ai si tu problemele tale. te vor intelege. sunt si ele niste papusele. chiar nu-ti plac?
|
|
|
|
Jun 24 2010, 10:23 AM
|
|
![]() Astroforumist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 1.206 Joined: 5-May 05 From: galati Member No.: 298 |
lorelai, ai un aspect greu pe harta, luna careu pluto, daca stii engleza, iti dau un link cu niste discutii despre acest aspect, discutii care pe mine personal m-au ajutat enorm, uita-te la ANOTHER INTERESTIN ARTICLE ON MOON PLUTO, cel cu 200 de postari
http://tribes.tribe.net/darkmoon -------------------- alchemy of my soul
![]() |
|
|
|
Jun 24 2010, 01:57 PM
|
|
|
Astroforumist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 30 Joined: 4-October 05 Member No.: 435 |
ludovic, cum sa nu-mi placa? nemessis, multumesc, ma duc sa citesc acolo. Un aspect greu pe harta mea eu pot duce, sunt fetita mare. |
|
|
|
Jun 25 2010, 12:38 AM
|
|
![]() Cor Scorpionis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 2.773 Joined: 15-October 05 From: Peste tot si nicaieri Member No.: 449 |
In toate cele trei harti am remarcat cateva asemanari:
- Luna este in stransa legatura cu Marte, prin aspectele din fiecare harta. In cea de-a doua harta mai este si o receptie mutuala. - Saturn si Jupiter sunt mult implicati in fiecare harta. - Jupiter si Mercur sunt o punte comuna, datorita faptului ca aceste doua planete primesc axele angulare (care indica raporturile de putere) in domiciliile lor (Gemeni-Sagetator in prima si a doua harta, Fecioara-Pesti in a doua si a treia). In prima harta... Saturn, guvernatorul Casei 10 (a mamei), se afla in Casa 5, a copiilor... se pare ca fetita ta cea mare se aseamana destul de mult cu mama ta, fara ca tu sa-ti fi dat seama in mod constient. Saturn aflat in acelasi Semn cu Ascendentul (si in aspect cu guv Asc, Mercur) in harta ei spune destul de multe in aceasta privinta. Daca mama ta e saturniana (Saturn angular sau in aspect cu Asc sau guv Asc), se prea poate ca cele doua sa aiba cam aceleasi manifestari, ori sa se inteleaga destul de bine. Un sfat nu prea pot sa-ti dau, chiar daca ma gandesc la unul, dar o incurajare exista. Cea de-a doua fetita va fi un soi de diplomat intre tine si sora ei, ceea ce poate ajuta la o ameliorare. Temporar, nu stiu cat va dura situatia... - Emotional, vad ca mezina va sta foarte bine, dar fata cea mare nu tocmai... si aici risca sa aiba o oarecare invidie mocnita fata de sora ei mai mica, astfel incat Lori va gasi ca e corect sa se poarte cu Sonia asa cum te porti acum cu ea, fiindca vede ca o alinti pe Sonia, nu pe ea. Mai jos veti vedea indiciile astrologice ale concluziilor pe care tocmai le-am scris. - In harta a doua am vazut ca Marte in 10 face opozitie cu guv Asc, ceea ce e un indiciu clar de adversitate (chiar nejustificata) din partea mamei, cu Venus in Scorpion (in exil, deci in conditie proasta, viciata) in Casa 3 (a fratilor si surorilor) si Luna in Berbec, ambele zodii fiind guvernate de Marte. - In harta a treia am vazut Luna in Varsator, precum in prima, dar aflata in decan propriu, ceea ce asigura o oarecare rezistenta in fata opozitiei cu Marte, care e practic in Casa 3. Piesele de rezistenta sunt Venus in Rac (in triplicitate, deci in conditie buna) si in Asc plus Jupiter in Pesti (in domiciliu, deci in plina forta) si in MC. In mod normal, nu ar trebui sa ma uit la hartile fetitelor, mai ales ca Lori si Sonia au ceva de rezolvat intre ele (dar si tu cu Lori), iar o interventie nu prea e o idee buna. Pot doar sa spun ca e clar ca e ceva de lucru, de rezolvat pe-acolo... Tot ce poti face tu este sa incerci sa-ti dai seama unde este adevarata problema, probabil un psiholog te poate ajuta mai mult decat o discutie astrologica... parerea mea. -------------------- Daca nu faci ceva complicat, lumea nu te va lua in seama.
Marte este guvernatorul Scorpionului, Saturn al Varsatorului si Jupiter al Pestilor. Mai intai aceste planete si apoi, daca e vorba de ceva mai deosebit/spiritual decat treburile lumesti, te poti uita la transpersonale. Pana atunci, ne limitam la planetele vizibile. |
|
|
|
Jun 25 2010, 03:36 PM
|
|
|
nemessis, am citit articolul, foarte intersant, ma regasesc aproape integral. Insa as fi crezut ca sunt lucruri ingropate, iata ca nu e chiar asa. Tzadde, multumesc de raspuns. Pot sa iti confirm ca mama mea are ascendent in rac si saturn in casa a V-a in opozitie cu luna. Cat despre asemanarea dintre ea si Lorena...am sesizat-o si eu dar am sperat sa mi se para. Ele doua se inteleg foarte bine, sunt compatibile. Si de fiecare data dupa ce mergem in vizita la ai mei ma simt foarte tensionata si vad la Lori doar probleme. Ceea ce ea si mama au in comun este dorinta de a-i controla pe cei dragi si suferinta reala atunci cand nu se poate. Si santajul emotional (dar asta cred ca e specific tuturor copiilor). Mie cel mai mult mi-a lipsit in casa parinteasca libertatea, ca atare o pretuiesc enorm si consider ca daca o ofer sunt un bun parinte. M-am gandit mult astazi la aspectul asta. Ce ar putea face un copil de 2 ani cu libertatea? Cred ca mai degraba se simte neglijata si impovarata de faptul ca este lasata sa ia decizii si de increderea care i se acorda. De exemplu surioara ei doarme in camera cu ea, nu am emotii sa ma duc sa fac un dus si sa le las impreuna. Multi parinti ar zice ca sunt nebuna, poate intr-adevar e prea mult. O dna psiholog m-a intrebat de ce o culc pe Sonia in camera cu Lori, e copilul ei sau al meu? Sincer...pe Sonia am facut-o pentru Lori, am sperat ca daca familia mea va avea o alta structura decat cea a mamei mele nici eu nu voi avea aceeasi structura cu ea, am vrut cumva sa o feresc pe Lori de mine oferindu-i un prieten in familie. Si visam cum ele doua vor fi cele mai bune prietene si nu vor avea nevoie de mine. Dar stii cum e cu asteptarile de la copii, e mai bine sa nu le ai. Am incercat o terapie prin psihanaliza acum 2 ani insa nu am gasit acolo raspunsurile pe care le cautam. Astazi insa am gasit intrebari importante, al caror raspuns sper ca ma va ajuta. Va multumesc inca o data tuturor, si celor care mi-au scris aici si celor care m-au contactat in privat. |
|
|
|
Jun 25 2010, 06:39 PM
|
|
![]() Astroforumist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 66 Joined: 21-April 10 Member No.: 50.250 |
parerea mea e ca trebuie sa pui mai mult suflet.
|
|
|
|
Jul 2 2010, 06:51 PM
|
|
|
Astroforumist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 924 Joined: 13-May 05 Member No.: 312 |
Sper sa nu te superi Lorelai dar, daca vrei sa nu se repete povestea dintre tine si mama ta, cred ca raspunsul consta in insasi problema respectiva. Ceea ce vreau sa spun este ca daca vei rezolva blocajul dintre tine si mama ta automat se va rezolva si cel dintre tine si fetele tale (Luna afectata). Cartile scrise de Lise Bourbeau te pot ajuta sa intelegi mai bine ce vreau sa spun, mai ales cea intitulata "Cele 5 ranu care ne impiedica sa fim noi insine".
Sunt convinsa ca in copilarie ai perceput-o pe mama ta altfel decat ai putea sa o faci astazi. Interesant este ca tu spui ca incerci sa acorzi libertate fetelor tale, in special celei mari pentru ca cealalta nu stiu cat de mult poate sa inteleaga, dar chiar faptul ca, asa cum a observat si d-na psiholog, o lasi pe cea mica in responsabilitatea surorii ei mai mari arata ca nu ii respecti deloc libertatea. Nu te judec si nu te condamn, Doamne fereste, ci iti spun ce se vede din exterior,la rece poate te ajuta. -------------------- Jeni
![]() |
|
|
|
Jul 4 2010, 09:30 AM
|
|
|
jeni, nu ma supar, ma bucur si iti multumesc ca mi-ai raspuns. Totusi as vrea sa spun ca cea mica nu este deloc responsabilitatea celei mari, nu as face asa ceva, si nici sa vreau nu as avea cum, cea 'mare' e si ea tare mica. Atata doar ca am incredere ca daca fetele sunt impreuna in aceeasi camera si eu sunt la dus, cea mare nu ii va face nici un rau celei mici. Multi parinti se tem ca cel mare il va lua in brate pe cel mic, ii va baga ceva in ochi, ii va pune o patura pe fata, etc, etc. Eu nu, pentru ca am mare incredere in fetita mea, stiu ca intelege foarte multe lucruri chiar si fara sa fie nevoie sa i se explice. |
|
|
|
Jul 5 2010, 03:37 PM
|
|
![]() Astroforumist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 1.156 Joined: 5-September 05 From: aici ;) in Romania Member No.: 409 |
-------------------- Daca putem Visa, putem si Realiza Marianne |
|
|
|
Jul 23 2010, 02:55 AM
|
|
![]() Astroforumist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 1.156 Joined: 5-September 05 From: aici ;) in Romania Member No.: 409 |
Remedii pentru Lipsa de energie, neliniste, blocaje:
Se pot utiliza si remedii Florale. Una din cele mai utilizate in tratarea anxietatii, tulburarilor emotionale ca si calmant de zi antistress cat si seara, inaintea de culcare, pentru tratarea insomniei este Tinctura de VALERIANA Aici -------------------- Daca putem Visa, putem si Realiza Marianne |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Lo-Fi Version | Time is now: 7th September 2010 - 04:12 AM |